ALKMAAR - AFC '34 heeft voor het eerst sinds 1 december weer eens een overwinning mogen bijschrijven, en dat was er gelijk een met klinkende cijfers. Tegenstander Fortuna Wormerveer werd met name in de tweede helft gedeklasseerd met een hoofdrol voor uitblinker Sercan Yilmaz die drie treffers voor zijn rekening nam.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, maar na een half uur was het in kort tijdsbestek tweemaal raak voor de Alkmaarders. Stefan Smal opende de score, en drie minuten later wist Sercan Yilmaz met een knal van twintig meter de 2-0 op het scorebord te zetten. Kort voor rust deden de gasten uit Wormerveer toch iets terug toen Sander van der Poll op aangeven van Emre Bilgin voor de aansluiting kon zorgen.

Ook in de tweee helft zag het er lang niet naar uit dat de score een dergelijk aanzien zou krijgen, maar alles werd anders na een rake kopbal van Stan Snijders in de 67e minuut. AFC '34 kreeg nu vleugels en liep binnen een kwartier uit naar eeen eclatante zege. Invaller Boris Zanoli en nog tweemaal Yilmaz, waarvan de laatste uit een strafschop tilden de marge naar vijf. De late treffer van Bas de Groot, wiens corner er in eenmaal in vloog was voor de Wormerveerders slechts een doekje voor het bloeden: 6-2.