WORMERVEER - Onder druilerige omstandigheden hebben Fortuna Wormerveer en AFC '34 geen goede, maar een zeker wel spannende wedstrijd afgewerkt. Met name dankzij een goed spelende Emre Bilgin, die zelf niet scoorde maar wel bij alle goals betrokken was, won de thuisploeg met 3-2.

In de eerste helft was niet alleen het weer maar ook het spel niet om over naar huis te schrijven. Toch wisten beide teams eenmaal te scoren. Namens AFC '34 opende Stefan Smal de score na een knappe individuele actie, en het was Milan Klopper die een zuivere voorzet van Emre Bilgin op waarde wist te schatten.

De tweede helft bood meer spektakel vooral nadat een als voorzet bedoeld schot van invaller Tom Groot zomaar over keeper Suzulmus in het doel verdween. Het Fortuna Wormerveer van trainer Juan Fernandez Coto, zelf als speler jaren actief in Alkmaar, ging nu vol op de aanval spelen en werd daar ook voor beloond met name door de excellerende Bilgin die net als bij de eerste goal aan de basis stond van vele aanvallen. Door zijn impulsen ging de thuisploeg in het laatste kwartier over de Alkmaarders door doelpunten van Aram de Munnik en Ferry Heijnis: 3-2.