ALKMAAR - AFC '34 en Kampong zijn de nieuwe koplopers van de 1e klasse A nadat de Alkmaarders de topper tegen Fortuna Wormerveer in hun voordeel wisten te beslissen. AFC '34 zegevierde met 2-1 tegen de koploper in een duel met enkele curieuze doelpunten.

Op de zege viel niet veel af te dingen want AFC '34 was twee dagen na de storm Eunice onder eveneens stormachtige omstandigheden te sterk voor de gasten uit Wormerveer. Nadat keeper Maarten List eerst nog Boris Zanoli en Daliel Afouzar van het scoren had weten af te houden en Amin Charik op wonderbaarlijke wijze voor een leeg doel zag missen, moest hij in de 38e minuut toch capituleren. Een als voorzet bedoelde trap van Ilker Yilmaz ging via het been van verdediger Schut over de doelmaan heen.

Na de rust speelden de Alkmaarders met wind tegen, maar kreeg het toch een goede kans via Gijs Brouwer. De gelijkmaker viel een kwartier voor tijd en was curieus toen een verre uittrap van List door de wind gedragen en met een stuit over zijn collega Mike Wesselink heen ging het doel in.De Fortuna-keeper werd echter niet de held van de wedstrijd, toen hij even later een voorzet van Yilmaz verkeerd inschatte en Charik zijn fout van eerder in de wedstrijd kon goedmaken door de 2-1 binnen te koppen.