ALKMAAR – AFC’34 heeft op eigen veld met 3-1 gewonnen van Fortuna Wormerveer. De overwinning op de laagvlieger zorgt ervoor dat de Alkmaarders goed beginnen aan de derde periode.

AFC’34 verloor vorig weekend met 2-0 op bezoek bij RKVV Velsen en had dus iets recht te zetten. Tegen de ploeg uit Wormerveer is dat dus gelukt voor de formatie van coach Jethro Abram.

Na een doelpuntloze eerste helft wist Stefan Smal na tien minuten in de tweede helft te scoren. Vervolgens gaf de thuisploeg de voorsprong niet meer weg, en breidde dezer zelfs uit via Ali Deveci. Fortuna Wormerveer wist via Jermano Huwaë nog wel terug te komen, maar Stan Snijders besliste het duel in Alkmaars voordeel. Snijders wist de bal uit een moeilijke hoek over de keeper heen te lobben.

“We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en hoog druk gegeven” blikt Jordy Cretier terug op het gewonnen duel. Cretier, die het hele duel speelde zag hoe zijn ploeg in de tweede helft op dezelfde manier speelde als in de eerste 45 minuten; “We bleven hetzelfde doen want in de eerste helft moesten we al 2-0 voor staan” waarmee Cretier aangeeft dat er voor rust al een mooie voorsprong op het scorebord had moeten staan. “Toen Stan Snijders uit een moeilijke hoek over de keeper heen stiftte en tekende voor de 3-1, wist ik dat de overwinning binnen was” aldus Cretier.

In de komende weken wachten duels met een laagvlieger, een middenmotor en de koploper. Cretier verwacht daarin zes punten te behalen, al zou het natuurlijk geen ramp zijn als er minder punten worden behaald. “Al willen we nog meedoen voor derde periode en de tweede plaats” waarmee Cretier de doelstelling aangeeft.