AMSTERDAM - Ajax heeft zondagavond kinderlijk eenvoudig van de nieuwe hekkensluiter ADO Den Haag gewonnen. In de Johan Cruijff Arena zegevierde de ploeg van Erik ten Hag met 5-0.


Dat betekent dat Ajax weer een reuzestap dichter bij de landstitel is gekomen nadat PSV eerder op de dag verloor van AZ. Voor ADO Den Haag lijkt degradatie inmiddels onafwendbaar nu men dit weekend zelfs is ingehaald door FC Emmen en de achterstand op de veilige plaatsen inmiddels is opgelopen naar zeven punten.

Ajax had het duel dan ook feitelijk binnen een half uur beslist. Na een fout van Del Fabro die de bal zo maar inleverde bij David Neres wist Devyne Rensch de score te openen. Al snel werd die score verdubbeld toen Brian Brobbey het eindpunt was van een fraaie aanval en Edson Alvarez maakte vervolgens ook nog de 3-0. Kort voor de rust weet aanvoerder Dusan Tadic in alle vrijheid de score verder op te voeren.

De tweede helft is net bezig als Davy Klaassen de 5-0 binnen weet te koppen en een monsterscore lijkt in de maak. Dit gebeurt echter niet. Ajax hoeft niet zo nodig meer en met het oog op het zware programma wordt er wat door gewisseld en geconcentreerd naar het laatste fluitsignaal toegespeeld.