DEN HAAG - Ajax heeft zondagmiddag een vrij simpele overwinning behaald op bezoek bij ADO Den Haag. Feitelijk was de wedstrijd na de eerste helft al beslist want de thuisploeg wist de Amsterdammers geen strobreed in de weg te leggen. Met een 0-4 voorsprong kon de ploeg van Erik ten Hag het zich veroorloven na rust wat gas terug te nemen.

ADO Den Haag koos logischerwijs voor een defensieve opstelling met vijf verdedigers, maar omdat men verzuimde om echt de duels aan te gaan kon Ajax toch vrijuit voetballen. Na twintig minuten werd de ban na een vlotte aanval gebroken door Dusan Tadic en vervolgens ging het hard. Twee kopballen van Klaas Jan Huntelaar en een treffer van Zakaria Labyad betekende al na een half uur een 0-4 voorsprong.

Na de rust bracht Ten Hag wat wissels in, waaronder de in de selectie terug gekeerde Quincy Promes, en nam de ploeg behoorlijk gas terug. Michiel Kramer zorgde zodoende al snel voor een Haagse treffer en twintig minuten voor tijd wist ook Samy Bourard het net te vinden. Ajax liet het vervolgens niet verder komen en speelde het duel gecontroleerd uit: 2-4.