AMSTERDAM - Zonder veel moeite heeft Ajax in de Johan Cruijff Arenal afgerekend met Heracles Almelo. Door doelpunten van Lassina Traoré, David Neres, Zakaria Labyad (2x) en Dusan Tadic werd het 5-0 en is Ajax nu alleen koploper van de eredivisie.

In de zesde minuut zette Traoré Ajax al op voorsprong. Hij handelde snel na een pass van Neres en schoot hard raak. Zonder al te veel inspanningen stond het halverwege al 3-0 voor de thuisploeg. Eerst haalde Neres verwoestend uit na een afgeslagen hoekschop en even later was het opnieuw raak uit een corner nu met Labyad als eindpunt.

Na rust kon Heracles opnieuw geen vuist maken waardoor Ajax de score rustig kon opvoeren. Dat gebeurde na een klein uur eerst door aanvoerder Tadic. Hij rondde een voorzet van Perr Schuurs koelbloedig af. De 5-0 kwam op naam van Labyad die op de juiste plek stond voor de rebound na een schot van Ryan Gravenberch.