AMSTERDAM - De jaarlijkse Amsterdam City Walk heeft er een vijfde route bij. Organisator Le Champion voegt aan de wandelroutes van 12, 18, 27 en 33 km een afstand van 21 km toe. De vijf tochten door Amsterdam vinden plaats op zaterdag 14 oktober, de dag voorafgaand aan de TCS Amsterdam Marathon van dezelfde organisator.

Start en finish zijn, net als bij de TCS Amsterdam Marathon, bij het Olympisch Stadion. Afhankelijk van de afstand (12-18-21-27-33 km) worden de wandelaars langs historische en culturele hotspots geleid, of juist vooral door parken en al het groen binnen en buiten de stad. De kortste tocht (12 km) start bij de Stopera en blijft in het centrum.

Een ontwakend Amsterdam

De Amsterdam City Walk start vroeg in de ochtend. De wandelaars zien een ontwakend Amsterdam, nog voordat de drommen toeristen zijn gearriveerd op plekken als de Dam, de Wallen, in het Vondelpark of bij het Museumplein. Musea en cafés langs de route openen hun deuren eerder of bieden een exclusief programma aan. Zo zet Le Champion met de Amsterdam City Walk een evenement neer dat niet alleen sportief is maar ook cultureel, en vooral een gezellig dagje uit.

De inschrijving is geopend

Inschrijven kan vanaf 15 mei 2017 op www.amsterdamcitywalk.nl, tot de deelnemerslimiet is bereikt. Er is géén na-inschrijving. Het inschrijfgeld bedraagt, afhankelijk van de afstand, tussen de € 11,- en € 15,