ZAANDAM - Andreas Miralis die in het seizoen 2019-2020 als speler voor ZV De Zaan uitkwam wordt met ingang van het seizoen 2021-2022 de nieuwe trainer/coach van de herenselectie van ZV De Zaan. Hij is de opvolger van Johan Aantjes die na vier seizoenen afscheid genomen heeft.

Dit wordt voor Miralis, nu 33 jaar, zijn eerste klus als hoofdtrainer. ZV De Zaan kiest voor Miralis vanwege de ervaring die is opgedaan tijdens het seizoen dat hij als speler actief was bij ZV De Zaan. Tijdens zijn periode als speler vielen namelijk al zijn leiderschapskwaliteiten in- en buiten het water op. Met name naar de jongere spelers bewees hij toen al een goede invloed te hebben.

Miralis heeft als speler een imposante waterpolocarrière achter de rug. Hij speelde in zijn actieve waterpolocarrière meer dan 150 interlands voor het nationale team van Griekenland. Op de Olympische Spelen in Londen in 2012 werd hij met zijn land zesde.

Miralis over zijn keuze voor ZV De Zaan: "De selectie met een mix van jong en ervaren spelers spreekt mij aan evenals het beleid en duidelijke visie voor de toekomst van de club." ZV De Zaan is blij met de komst van Miralis en denkt dat met zijn inbreng opnieuw een gooi naar het landskampioenschap te kunnen doen.

Met Chris Wehnes als assistent-trainer/coach en Simon Meijn als teammanager is de staf voor het aankomende waterpoloseizoen compleet.