ZAANDAM - Andreas Miralis, de laatste vier seizoenen uitkomend voor AZC Alphen, kiest met ingang van het seizoen 2019-2020 voor ZV de Zaan. Miralis is na de komst van Mick van den Bree de tweede versterking voor ZV de Zaan voor het volgend seizoen.

Miralis (31) is een zeer ervaren speler. Hij speelde meer dan 150 interlands voor het nationale team van Griekenland, en deed onder meer mee aan de Olympische Spelen in Londen in 2012. Afgelopen seizoen was Miralis topscorer in de Nederlandse competitie. Miralis over zijn keuze voor ZV de Zaan: “De club spreekt mij aan met haar beleid en duidelijke visie voor de toekomst.”

ZV de Zaan is blij met de komst van Andreas en denkt door de inbreng van zijn talent en ervaring dat de jonge selectie een volgende stap zal maken in haar ontwikkeling.

Doel ZV de Zaan 2019/2020
ZV de Zaan streeft er naar om met zowel met haar eerste Dames als Heren Team langdurig in de top van de Nederlandse waterpolo competitie te spelen en daar elk seizoen voor de hoogst mogelijke posities op de ranglijst te gaan.

De intentie van ZV de Zaan is om dit doel te bereiken met zoveel mogelijk spelers die de eigen jeugdopleiding, in combinatie met het RTC NH en (jong) Oranje, hebben doorlopen en alleen spelers aan te trekken die de ontplooiing van de gehele selectie (eerste, tweede en jeugd) kunnen versnellen.