ZAANDAM - Arjan Vos volgt Harry van der Meer per 1 augustus aanstaande op als hoofdtrainer van de KNZB Waterpolo Academie binnen het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Eindhoven. Met Vos als leidende man binnen de Waterpolo Academie, zal Van der Meer zich in het Olympisch seizoen 2019-2020 volledig focussen op de begeleiding van de A-selectie.


Arjan Vos (40) heeft een grote staat van dienst opgebouwd in het (inter)nationale waterpolo. Nadat hij zelf jarenlang heeft gespeeld voor Brandenburg en UZSC, is Vos sinds 2006 als coach actief op het hoogste niveau. Hij was drie jaar coach van de dames van Brandenburg (samen met Johan Aantjes) en stond van 2007 tot 2010 aan de bak bij de dames van Widex GZC Donk. Daarna was hij vier jaar actief als jeugdbondscoach meisjes van de KNZB en van 2014-2017 fulltime als waterpolotrainer in dienst van de Queensland Academy of Sport in Australië.


In 2017 keerde Arjan Vos terug naar Nederland en sindsdien is hij trainer/coach van de Eredivisiedames van ZV de Zaan. Die functie gaat hij volgend seizoen combineren met zijn fulltime aanstelling voor de Waterpolo Academie. Vos: "Mijn werkweek is goedgevuld met waterpolo en opleiden. Ik moet het na de zomer iets anders organiseren, maar de Waterpolo Academie zie ik als een mooie kans om mijn passie voor talentontwikkeling vorm te geven. Ik heb er veel zin in om de talenten die in Eindhoven trainen, verder op weg te helpen naar Oranje en de Olympische Spelen."


André Cats, technisch directeur KNZB: "Ik ben heel erg blij dat we erin geslaagd zijn een uitstekende opvolger voor Harry te vinden voor de Waterpolo Academie. Er is de KNZB veel aan gelegen om de komende jaren van de Waterpolo Academie een groot succes te maken en veel spelers op te leiden tot internationaal topspeler. Arjan zal de lijnen binnen de Academie uitzetten en dagelijks leidinggeven aan de sportieve ontwikkeling van de jongens, maar ook zorgen dat er een uitstekende combinatie is met onderwijs. Ook zal het contact met de clubtrainers door Arjan intensief onderhouden worden. Harry van der Meer en de overige leden van de technische staf van het A-team zullen overigens regelmatig trainingen op de Academie gaan geven."