BEVERWIJK – Spannend was het negentig minuten lang. In het finaleduel tussen Kolping Boys en Assendelft moest verlenging de beslissing brengen. Het was de ploeg uit Oudorp die aan het langste eind trok; 5-2.

Kolping Boys moest er in Beverwijk diep voor gaan, maar het was het meer dan waard. Waar zij feest vierden bleef Assendelft teleurgesteld achter. De uiteindelijke vervelende middag begon nog zo mooi. Al na ruim een minuut was het Ron van der Valk die Assendelft met een kopbal op 0-1 bracht. Razendsnel viel ook de gelijkmaker toen Jochim Berkhout fraai in de bovenhoek doel trof. Het gebeurde ook na rust. Jesse Schleeper liet zich niet van de wijs brengen toen hij werd vastgehouden en schoot raak, terwijl Jochim Berkhout twee minuten later de 2-2 had gemaakt.

Verlenging
Een verlenging was nodig, al was Assendelft akelig dichtbij. Jesse Schleeper stond buitenspel, maar verdediger Joshua Martens kopte de bal in het eigen doel. Er was echter al gefloten door scheidsrechter Mitchel Krop. Daardoor moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin werd het krachtsverschil uitgedrukt in de score. Het gebeurde ook omdat de ploeg uit Oudorp conditioneel leek was dan Assendelft. Jur Bruin kopte Kolping Boys na 98 minuten op voorsprong, waarna Joey Kooge het duel na honderd minuten leek te beslissen. De laatste twijfel verdween toen invaller Rick Klaver oog in oog met doelman Brinkman ijzig kalm bleef.

Kolping Boys – Assendelft 5-2 (na verlenging)
2. Ron van der Valk 0-1, 5. Jochim Berkhout 1-1, 56. Jesse Schleeper 1-2, 58. Jochim Berkhout 2-2, 99. Jur Bruin 3-2, 101. Joey Kooge 4-2, 116. Rick Klaver 5-2.

Kolping Boys: De Vries. Ouaziz, Mandjes, Van den Oord, Martens. Dekker (Twisk/76), Bruin (Klaver/107), Menu (Koenders/105). Cappai, Berkhout, Kooge (Pawiroastro/104)

Assendelft: Brinkman. Van de Ven, Visser, Opdam, De Vos. Jalink, Herle, Talsma. Schleeper, Van der Valk, Glas (Kühn/76).