ASSENDELFT/KOOG AAN DE ZAAN - In de Tweede Klasse A heeft Assendelft een overtuigende zege geboekt op West-Frisia. KFC kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen IVV.

Dik verdiend was de zege van het Assendelft van trainer Alex Geernaert op West Frisia. De toon werd al snel gezet toen Christiano Peters al na acht minuten de score opende. Onder stormachtige omstandigheden kreeg de thuisploeg meer mogelijkheden waarvan Jimmie Glas op slag van rust er een wist te benutten. De wedstrijd was vervolgens tien minuten na de rust gespeeld toen Peters zijn tweede van de middag maakte en Assendelft de wedstrijd gecontroleerd kon uitspelen.

KFC kwam tegen IVV tweemaal op voorsprong, doch slordigheden zorgden ervoor dat men aan het duel toch slechts een punt overhield. In de stromende regen opende Sietse den Haringh na tien minuten de score, maar en kwartier later wist Jongebloet voor de gelijkmaker te zorgen. Debutant Bafode Touri uit KFC O19 luisterde zijn invalbeurt op met een doelpunt en dus een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg, maar deze was van korte duur toen Stemerdink de stand een minuut later alweer gelijk trok: 2-2.