DEN HAAG - AZ heeft de tweede plaats in de Eredivisie nog wat steviger handen. de ploeg van trainer Arne Slot won in het Cars Jeans Stadion zelf met 3-0 van FC Twente en profiteerde opnieuw van puntenverlies van PSV.

AZ was van meet af aan al de betere ploeg met onder meer een kans voor Idrissi en werd binnen twintig minuten verder op weg geholpen nadat keeper Drommel de doorgebroken Boadu vloerde en door scheidsrechter Makkelie met rood werd weggestuurd. Invaller-keeper Brondeel mocht gelijk aan de bak bij een vrije trap van Koopmeiners, en had geluk toen Wijndal zowel de lat als de paal raakte. Op slag van rust kwam de verdiende voorsprong er toch toen Pantelis Hatzidiakos doeltreffend uithaalde.

Kort na de rust was de wedstrijd vervolgens feitelijk beslist toen Brondeel een inzet van Idrissi niet onder controle kreeg en Dani de Wit op de juiste plek stond voor de 2-0. Kort daarvoor had Sugawara al de paal geraakt, en ook na de goal kreeg AZ mogelijkheden om de score te verhogen. Dat gebeurde uiteindelijk in de 78e minuut met de zevende competitietreffer van Myron Boadu waarna AZ het duel gemakkelijk uitspeelde.

AZ - FC Twente 3-0 (1-0)
45. Hatzidiakos 1-0
55. de Wit 2-0