ALKMAAR - Ajax heeft in de strijd om de titel dure punten gemorst in het Alkmaarse AFAS-Stadion. AZ hield de koploper op een 2-2 gelijkspel.

Bij de bezoekers was de enorme spanning voelbaar. Ze hadden in de openingsfase weliswaar meer balbezit, maar dat leidde aanvankelijk nauwelijks tot gevaar. Pal voor rust brak Brian Borbbey de ban. Op aangeven van Kenneth Taylor maakte hij zich los van Hatzidiakos en wipte de bal over doelman Vindahl heen.

Na rust ging het langzaam bergafwaarts met de Amsterdammers. Grote kansen bleven uit en AZ kreeg steeds meer geloof zeker na een rake kopbal van Vangelis Pavlidis uit een voorzet van Owen Wijndal. Niet veel later maakte Hakon Evjen er geheel vrijstaand en uit een assist van Jesper Karlsson dan ook 2-1 van. Ajax leek geknakt, maar richtte zich op met een kopgoal van Edson Álvarez. De Amsterdammers probeerden nog te jagen op de winnende goal, doch die bleef uit.

AZ - Ajax 2-2 (0-1)

42. Brobbey 0-1
62. Pavlidis 1-1