ROTTERDAM - AZ heeft niet veel geleerd van de ruime voorsprong die men een week geleden weg gaf tegen Fortuna Sittard (3-3). Op bezoek bij Sparta maakte men het nog gekker en gaf men zelfs een 0-4 voorsprong uit handen. Keeper Marco Bizot haalde het einde niet door twee gele kaarten.

Zonder Oussama Idrissi die zijn transfer naar Sevilla aan het afronden is, en zonder de geschorste Calvin Stengs begon AZ flitsend op Het Kasteel, al moet gezegd worden dat het spel van Sparta onthutsend was in de eerste helft. Jesper Karlsson begon bij AZ in de basis en gaf gelijk zijn visitekaartje af met twee assists. Uit de eerste scoorde Zakaria Aboukhlal met een kopbal. Vervolgens ging het hard en via nog een treffer van Aboukhlal en twee gals van Dani de Wit stond AZ al na een ruim half uur op een 0-4 voorsprong. Deze had zelfs nog hoger kunnen uitvallen ware het niet dat Teun Koopmeiners vlak voor de rust een strafschop op de lat mikte.

Met dank aan een zwak opererende Bizot en het feit dat AZ net als een week eerder teveel achteruit liep ging het in de tweede helft alsnog mis. Bizot ging al niet vrijuit bij de goals van Abdou Harrioui en Dirk Abels en maakte later een lompe overtreding die hem zijn tweede gele kaart opleverde. Reservekeeper Hobie Verhulst had geen antwoord op de strafschop van Lennart Thy en moest tot ieders ongeloof in de slotfase nogmaals vissen bij een inzet van Sven Mijnans: 4-4.