OOSTZAAN - Compaen is een bekerdroom armer, maar wel een dosis vertrouwen rijker. Voor het eerst dit seizoen toonden de Oostzaners staaltjes van het niveau dat wordt nagestreefd. Zij wisten het Inter Rijswijk, dat in de competitie twee keer zo veel punten heeft, bijzonder lastig te maken.


Bij tussenstanden van 12-5, 17-12, 20-17 en 23-21 in de derde set en bij een setstand van 1-1 lonkte een gewenste confrontatie met een eredivisionist in de kwartfinale in de eigen sporthal. Het bekeravontuur strandde echter, omdat de Zuid-Hollanders koelbloedig bleven in de cruciale fase en over het geheel genomen sterker in de breedte waren. De nederlaag met 1-3 kreeg gestalte via 21-25, 25-23, 23-25 en 21-25.

Compaen kon goed leven met het verlies, omdat het spel goed was. Het was alleen net niet genoeg om te stunten. Wel tankten de Oostzaners vertrouwen voor de competitie die zaterdag hervat wordt. In Sporthal Oostzaan wacht dan een mooie uitdaging in VV Utrecht, dat Compaen in de eigen Galgenwaard tot verstikking bij de nek greep. Daar leed de ploeg de enige nederlaag in drie sets. Het team kan dan ook laten zien baat te hebben gehad bij de topsportregeling van de bond waardoor onbelemmerd doorgetraind kon worden.

Opsteker in de bekerwedstrijd van dinsdag was de blokkering, waarbij de zich enorm ontwikkelende Sjoerd van Tol topscorer was. Liefst zestien keer bleek de netverdediging doeltreffend. Vier killbloks in de derde set vormden het fundament onder de ruime marges. In deze speelperiode torende David Bes op de buitenkant ook weer boven alles en iedereen uit om verschroeiend uit te halen.

Jammerlijk was dat ook in de tweede en vierde set steeds één van de drie flankaanvallers uitblonken. In de tweede set was Koen van de Wetering met zeven voltreffers uit elf aanvalspogingen op dreef, waar diagonaal Daniël Homburg in de vierde set met vijf uit acht prima scoorde. Om het gedreven spelende en op volle oorlogssterkte uitkomende Inter Rijswijk te verrassen, had de zeeroversploeg tegelijkertijd over meer wapens moeten beschikken.