HEERHUGOWAARD - SVW’27 is erin geslaagd om de tweede plaats te veroveren. De 3-1 overwinning volstond voor de Heerhugowaardse ploeg om te klimmen op de ranglijst en zo dichter bij promotie te zijn.

Het is duidelijk dat de ploeg na de degradatie van vorig seizoen zo snel mogelijk wil terugkeren. Als de ploeg dat wil dan zal er tegen een middenmotor als Hercules Zaandam gewonnen moeten worden. Mede dankzij Bram Barhorst werd er ook gewonnen.

De beginfase was echter voor de ploeg uit Zaandam. Al na vijf minuten lag de bal in het net achter SVW doelman Danny de Boer. De Heerhugowaarders lieten zich niet uit het veld slaan maar knokte zich terug in de wedstrijd. Na een kwartier kwam de thuisploeg via Bram Barhorst op gelijke hoogte. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord, wel kreeg Bas Fernee nog een gele kaart.

In het tweede bedrijf gebeurde er in de laatste twintig minuten genoeg. In de 70e minuut was het wederom Bram Barhorst die raak schoot en zo de voorsprong innam, welke niet meer werd weggegeven.

Toen Hercules elf minuten voor tijd een rode kaart ontving was er meer ruimte voor de Heerhugowaardse formatie, iets wat vier minuten later resulteerde in de 3-1. Ook dit doelpunt werd gemaakt door Bram Barhorst. Tot overmaat van ramp kreeg de bezoekende ploeg uit Zaandam een tweede rode kaart en kon SVW de resterende zeven minuten in alle rust naar het eindsignaal toewerken. 

Door de overwinning klimt de ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst. De voorsprong op de nummer drie Beemster is slechts één punt, maar er is een voorsprong. De ploeg zag concurrent Vitesse’22 niet verder komen dan een 2-2 gelijkspel tegen hekkensluiter de Rijp.

Hierdoor zijn de kansen vergroot en kan het met veel vertrouwen kijken naar de komende fase. Komende zondag wacht de inhaalwedstrijd met koploper HSV, geen makkelijke opgave. Daarna volgen confrontaties met de andere drie ploegen uit de top vijf. Kortom, een cruciale fase voor SVW in de derde klasse B.