OOSTZAAN - Compaen start na de zomervakantie de Compaen Volleybal Academie. Met twintig extra trainingen op de zondagen wil de Oostzaanse vereniging het jeugdvolleybal in de regio Noord-Holland op een hoger niveau brengen.Bij de trainingen staat de ontwikkeling van de motorische, technische en tactische vaardigheden van de deelnemers centraal. De doelgroep is alle jeugdcategorieën, dus van CMV tot en met A-junioren en zowel jongens als meisjes.


Compaen, dat een reputatie heeft in de ontwikkeling van talenten, laat verschillende bekende namen de trainingen verzorgen. Het gaat dan om Sven Vermeulen, die als begeleider met jeugdteams van diverse clubs succesvol was. Hij is gediplomeerd trainer in Athletic Skills Model en daardoor gespecialiseerd in het verbeteren van het atletisch vermogen van jeugdige volleyballers. Ook is Vermeulen komend seizoen assistent-trainer van topdivisionist Compaen Heren 1.

Een andere trainer is Vincent van Duynhoven. Hij heeft een lange staat van dienst als volleyballer en wist als speler op jeugdige leeftijd de eredivisie te bereiken.

Tenslotte gaat Compaen voor de zondagse trainingen samenwerken met Han Abbing. Hij geniet landelijk een grote reputatie in het volleybal. Zo was hij werkzaam voor de meisjes van Jeugd- en Jong Oranje, het Talentteam Papendal voor jongens, het nationale meisjesteam van Duitsland (wereldkampioen in 2009), assistent-bondscoach van het Nederlands damesteam en werkte hij voor verschillende clubs in binnen- en buitenland.

Deelname aan de twintig trainingen voor CMV en C-jeugd kost 200 euro, voor de A- en B-jeugd is dat 250 euro. Op de website van Compaen staat onder het kopje Compaen Volleybal Academie meer informatie en daarin is voor de deelnemers ook een inschrijfformulier te vinden.

Op bijgaande foto van John van Geenen het grootste succes van Compaen uit het recente verleden: de tweede plaats voor Jongens A bij het NOJK in 2018 met de huidige eredivisiespelers Tieme de Jong, David Bes en Leon Luini.