OOSTZAAN - Het eerste herenteam van Compaen is sterker uit de transferperiode gekomen. Waar in het verleden de grootste talenten steevast naar betere ploegen vertrokken, wist de dorpsclub dit keer spelers van een hoger niveau aan te trekken.


De degradatie van eredivisionist Zaanstad en de promotie van Compaen naar de topdivisie droeg er toe bij dat diagonaalaanvaller Daniël Homburg en spelverdeler Koen Baas terugkeren in Oostzaan. Compaen, dat zich met een zesde plaats in de eerste divisie nipt kwalificeerde, krijgt bovendien weer volledig de beschikking over libero Mike Kruizinga. Hij was afgelopen seizoen alleen in de thuiswedstrijden actief.

Zijn 'maatje' in het gele shirt, Taran Jonk, gaat weer bij Move in Edam volleyballen. Aanvaller Rik Timmers gaat in zijn woonplaats Amsterdam bij US spelen. Tenslotte krijgt setupper Sven Vermeulen als assistent-trainer/coach een taak in de begeleiding naast Bob Hartman.

De genoemde versterkingen en het feit dat veel tegenstanders naar de eredivisie vertrokken beloftevolle spelers moeten vervangen, geeft Compaen vertrouwen in handhaving bij een terugkeer in de topdivisie. Twee jaar geleden werd hier na vier seizoenen afscheid van genomen.

Het Oostzaanse team wist zich in deze door de coronacrisis moeilijke tijd al snel verzekerd van elf spelers in de selectie. Dit betekent dat er ter aanvulling nog slechts ruimte is voor een passer/loper of middenblokkeerder.

Compaen is afgelopen week begonnen met de buitentraining in recreatiegebied 't Twiske. Dat gebeurt twee keer in de week. Een maal zullen de spelers vooral in de weer zijn met gewichten, elastieken en loopladders.

De bedoeling is dat de ploeg al volgende maand, indien noodzakelijk met inachtneming van het RIVM-protocol, de zaal ingaat. Het wordt een lange voorbereidingsperiode met een groot aantal driekampen om de overwegend jeugdige selectie klaar te stomen voor de topdivisie.

Compaen gaat dit seizoen de trainingsarbeid verhogen naar drie keer tweeënhalf uur per week. Met die uitbreiding is het mogelijk om elke avond de krachttraining te integreren. Bij de trainingen zullen ook de grootste talenten van de club gaan meedoen. Compaen heeft verschillende spelers waarin de club vertrouwen heeft dat zij met enkele jaren naar het niveau van topdivisie kunnen toegroeien.