AMSTERDAM - Ajax heeft donderdagavond voor de zevende keer op rij niet weten te winnen. In de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde FC Volendam hadden de Amsterdammers veruit het meeste balbezit, maar dat leverde uiteindelijk maar één punt op: 1-1.

FC Volendam zakte begrijpelijkerwijs vanaf de eerste minuut massaal in, met uitzondering van de eenzame aanvaller Oristiano. Het was aan Ajax om de muur van Wim Jonk omver te werpen. Dat lukte door een veel te laag baltempo van de ploeg van Alfred Schreuder niet. Alleen Álvarez en Klaassen, die de paal raakte, waren voor rust dicht bij een doelpunt.

Er wapperden zakdoekjes en duidelijk was dat niemand op de tribune en op het veld tevreden kon zijn, behalve de Volendammers. Het werd er, nadat Mirani tegen alle verhoudingen in uit een vrije trap raak had gekopt, dan ook niet gezelliger op in de Johan Cruijff Arena. Dat invaller Kudus na tien minuten voor tijd eindelijk een gat wist te vinden in de Volendamse muur, was slechts een doekje voor het bloeden voor Ajax dat nu een achterstand van zeven punten op Feyenoord heeft. FC Volendam houdt nu SC Cambuur en FC Groningen, komend weekend tegenstander in het vissersdorp, onder zich.

Update 00:00 uur: Ajax heeft trainer Alfred Schreuder direct na het duel op non-actief gezet.