AMSTERDAM- Tijdens het grootste sportieve weekend van Nederland, het Dam tot Dam Weekend, komen 82.000 sporters in actie. Deelnemers en toeschouwers maken jaarlijks een ware happening van de vier Dam tot Dam evenementen, die worden georganiseerd door Le Champion. Naar verwachting komen zo'n 150.000 toeschouwers naar Amsterdam en Zaandam, om de fietsers, hardlopers en wandelaars op weg naar de finish aan te moedigen.


Dam tot Dam evenementen

Het weekend begint zaterdag vroeg in de ochtend op de Dam in Amsterdam met 15.000 wandelaars die de wandelschoenen aantrekken voor hun Dam tot Dam Wandeltocht. Diezelfde avond gaan 12.000 hardlopers van start in Zaandam tijdens de Damloop by night. De volgende dag maakt Amsterdam zich weer vroeg op voor een nieuw evenement. Dit keer is de Dam het decor voor zowel de start als de finish van de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic met 5.000 deelnemers. In Zaandam en Amsterdam-Noord starten rond dezelfde tijd de Mini Dam tot Damlopen met zo'n 3.500 kinderen. Het slotstuk van het grootse sportieve weekend is de Dam tot Damloop. De 10 Engelse Mijl tussen Amsterdam en Zaandam wordt door 46.000 hardlopers afgelegd.


Oproep aan bewoners langs het parcours

Het grote succes van het Dam tot Dam Weekend is mede te danken aan de enthousiaste bewoners en toeschouwers langs het parcours. De bewoners versieren de straten, maken muziek en met spandoeken vol aanmoedigende teksten veranderen de straten in een feestelijk parcours. Voor de Damloop by night roept Le Champion iedereen op om zoveel mogelijk lampjes, lampionnen en lichtgevende attributen op te hangen, zodat er een geweldig lichtjesfestival ontstaat.


Dam tot Dam Plein

Het Dam tot Dam Plein op de Burcht in Zaandam is de ideale plek om deelnemers aan te moedigen. Op zaterdagavond passeren de lopers van de Damloop by night het Dam tot Dam Plein tussen 19.30 en 21.30 uur en op zondag tijdens de Dam tot Damloop tussen 11.00 en 17.00 uur.


Op de Burcht wordt op zondag een speciaal kinderfeest georganiseerd voor alle deelnemers aan de Mini Dam tot Damloop. Alle kinderen zijn welkom! Zij kunnen zich uitleven op de stormbaan of meedansen met leuke optredens.


Dam tot Dam Park

Het Dam tot Dam Park (Burgemeester in 't Veldpark in Zaandam) is de centrale plaats waar het gehele weekend wandelaars, hardlopers, bedrijventeams en supporters samen komen om onder het genot van een drankje te proosten op de sportieve prestaties.


Dam tot Damloop App

Een musthave voor iedere Damloper en supporter is de Dam tot Damloop App 2019. De app bevat interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. Met de LiveTracking functie kunnen supporters lopers tijdens de race realtime volgen. De app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.


Dam tot Damloop live bij NH en AT5

De Dam tot Damloop is op zondag vanaf 10.00 uur de hele dag, tot de laatste loper over de finish is, LIVE te volgen bij NH en AT5. In de ruim zeven uur durende marathonuitzending op tv, radio en online is er aandacht voor de aanwezige wereldtop, de duizenden recreatieve lopers en de unieke sfeer langs de route. Volg het evenement ook live via NHnieuws.nl en at5.nl. Ook NOS Studio Sport besteedt elk jaar aandacht aan de wedstrijd van de topatleten.