Dancebase uit Krommenie heeft met hun team Purple Haze de derde plaats behaalt bij een dancecompetition van dansorganisatie UDO voor het Open NK in Uitgeest. Het vijftal dansers bestaande uit Shantala Bouwman (12 jaar), Djessy Nat (12 jaar), Chinoya Kenter (14 jaar), Aliza Kaligis (14 jaar) en Indy Vermeulen (15 jaar) wisten met hun sprankelende optreden in de klasse tot 16 jaar uiteindelijk een podiumplaats te halen.

Een extra mooie prestatie omdat Purple Haze zelfs twee jonge meiden van twaalf jaar heeft in het team. Dat stemde ook Femke Booij, eigenaresse van Danstudio Dancebase tot grote tevredenheid. “Ik ben altijd super trots op dit groepje getalenteerde meiden”, liet Booij optekenen. “We hebben deze choreografie in één maand in elkaar gezet en toch weten de meiden er geweldig optreden van te maken. De grote ervaring in optredens en wedstrijden zorgt ervoor dat dit groepje meiden op zo een hoog niveau danst. Het weekend hieraan voorafgaand waren zij nog uitgenodigd voor Bijlmer danst 50 jaar i.s.m. Voetjes van de vloer. Het feit dat zij als groep worden onthouden en worden uitgenodigd om op te komen treden maakt mij als coach apetrots!”

Femke begeleidt samen met Efkan Sigircikoglu de wedstrijdteams. Als coach vindt hij het geweldig om jonge dansers op te leiden. “Voor mij is het heel fijn om met deze groep dansers te werken, omdat ik vind dat ze altijd hongerig zijn om bij te leren en dat is heel belangrijk als je de wedstrijden in gaat. Ze geven altijd 100% en vinden het ook super leuk om te dansen. Daardoor is er altijd ook een fijne sfeer, waardoor we goed werken. Ik coach samen met Femke de selectiegroepen. Wanneer we beginnen met een choreografie vertellen we een aantal punten waar ze op moeten letten, vervolgens leren ze de choreografie aan. En met deze talentvolle groep gaat dat heel goed! Wij willen met meerdere wedstrijden meedoen om te laten zien wat deze groep kan. We willen ons ook proberen te plaatsen voor het EK, maar ons doel is vooral om de dansers steeds meer te ontwikkelen.

”Naast de deelname met de wedstrijdteams staat Dancebase bekend om haar coole hiphop lessen, maar komt komend seizoen ook met andere lessen in urban dance. Naast de vaste lessen modern, ballet, streetdance, en dans voor peuters en kleuters, krijgen ook house dance en afro dance een vaste plek in het rooster.