KROMMENIE - Dancebase heeft veel succes gekend tijdens wedstrijden Hip-Hop en Streetdance van organisator ‘We know you can dance’ in theater de Muze in Noordwijk. De vier wedstrijdteams van de dansschool Dancebase in Krommenie pakten twee keer de overwinning, maar ook nog eens de tweede en derde plek in de diverse categorieën. Dancebase eigenaresse Femke Booij en danscoach Efkan Sigircikoglu waren erg blij met de behaalde resultaten. Booij was in haar nopjes met de uitstekende performance van haar teams. “Het is goed dat we dit aan het begin van het seizoen hebben, want nu is de toon gezet en nu gaan we echt komend seizoen knallen”, zei een trotse Femke.

“Het was een geslaagde avond”, blikte Efkan Sigircikoglu terug. De danscoach zag dat zijn pupillen er op het moment supreme stonden toen het moest gebeuren. “Alle onze vier teams zijn in de prijzen gevallen. Alle onze meiden van Touchbase, Basecally, D-base en Basemind lieten zien dat alles wat we geoefend hebben, ze in de praktijk goed deden. Ik voel me trots! Vooral blij en trots, zoals ze het hebben gedaan!”

De vaandeldrager Basemind met dansers tussen de 15 en 20 jaar, die eerder dit jaar nog Nederlands kampioen Hip Hop werd, moest nu genoegen nemen met de tweede plek. Vervolgens wonnen wel de talenten van de teams van Basecally en D-base in hun categorie. “We wisten niet wat we konden verwachten, maar dat we met twee teams winnen is geweldig”, verklaarde Femke Booij. Zij zag dat alle uren en dagen aan danstrainingen zich uitbetaalde in prijzen. “We wisten wel dat we er echt wel klaar voor waren en dat we heel sterk stonden, maar ja je weet niet wat de concurrentie doet. Touchbase is onze jongste groep met meisjes tussen de 9 tot en met 11 jaar en die waren derde en dat was hun allereerste wedstrijd ooit. Die waren heel zenuwachtig, maar ze hebben het heel goed gedaan. Ik ben heel trots op alle vier wedstrijdteams en er was ook wel een beetje ontlading.”

Met twee eerste plaatsen en twee podiums was het fijn huiswaarts keren en dit geeft een boost voor het komende seizoen. “Het is goed voor het begin van het nieuwe seizoen en voor het gevoel van onze wedstrijdteams, dat ze dit seizoen echt sterk staan en zelfverzekerd kunnen zijn dat ze echt een goed wedstrijdseizoen tegemoet gaan”, besloot Femke, die met haar dansschool Dancebase altijd op zoek is naar nieuw danstalent.