DE RIJP – Terwijl De Rijp samen met het enthousiaste publiek feest vierde bleef Saenden verslagen achter. De ploeg van trainer/coach Mo Kusadasi verspeelde een 0-2 voorsprong en verloor uiteindelijk door een doelpunt diep in blessuretijd, 3-2.

Het was Nick Visser die de handen van de supporters op elkaar kreeg door in extremis de stand op 3-2 te brengen. De dolle feestvreugde bij de aanhang van De Rijp, de teleurstelling bij Saenden dat een nederlaag moest slikken. Saenden had bij een overwinning De Rijp een enorme tik uit kunnen delen in de titelstrijd. Na 55 minuten zag het er rooskleurig uit. Zes minuten voor rust kopte Melvin Bruijn uit de eerste echte kans voor Saenden de 0-1 binnen. De thuisploeg had daardoor al enkele kansen onbenut gelaten.

De 0-1 leek Saenden echter meer energie te geven. Het kwam sterk uit de kleedkamer en nadat Damian Wijndal de 0-2 had gemaakt verzuimde het om het duel in het slot te gooien. Aan de andere kant was het wel raak. Na een harde overtreding van de Saenden doelman Mo Kusadasi, die met geel niet mocht mopperen, wist Mikey Hoffs de strafschop te verzilveren.

Ommekeer
De aansluitingstreffer bleek de ommekeer. Twee minuten later kon het publiek opnieuw juichen. Uit een vrije trap tikte Mike Poel de gelijkmaker binnen. Wat volgde was een kwartier waarin het wat grimmig werd en Nick Visser na een goed lopende aanval met een schot via de binnenkant van de paal doel trof en Saenden in rouw dompelde.

De Rijp – Saenden: 3-2 (0-1)
39. 0-1 Melvin Bruijn
55. 0-2 Damian Wijndal
76. 1-2 Mikey Hoffs (penalty)
78. 2-2 Mike Poel
95. 3-2 Nick Visser

De Rijp: Timmer. Huider (Rody Gast/80), Tromp (Jos Schrama/68), Van Bavel (Cramer/68), Rick Schrama. Koster, Meijland, Jonk. Poel, Visser, Hoffs.

Saenden: Kusadasi. Y. Manuputty (D. Araujo Poyato/69), Noya, Hijstek, Meijns. Louhatapessy, De Wit (Petra/76), J. Araujo Poyato. Bartelink, Bruijn, Wijndal.