WORMER - Te weinig overtuiging en te wisselvallig. Het is een oorzaak waardoor DTS niet goed genoeg lijkt om zich te mengen in de absolute top van de derde klasse B. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij WSV’30.

DTS staat onder leiding van Jan Kramer en Dick Vennink. Dat duo wist met LSVV een sterke periode door te maken. In de vierde klasse wist het kampioen te worden, en in de derde klasse werd het na twee seizoenen kampioen. De stap naar de tweede klasse was een prachtige prestatie van het trainersduo.

Kramer en Vennink lijken met DTS hetzelfde kunstje te willen uitvoeren. Vorig seizoen werd de ploeg kampioen en de ambitie om de tweede klasse te bereiken is er absoluut. Alleen lijkt het, net zoals bij LSVV, er in het eerste seizoen in de derde klasse niet in te zitten. De ploeg verspeelt teveel punten tegen lage ploegen waardoor de aansluiting met de absolute top in deze klasse verloren is. Tegen de laagvliegers de Rijp, OSV en Zeevogels werden slechts twee punten behaald. Tegen de ploegen uit het rechter rijtje presteert DTS met zeven behaalde punten sowieso niet goed genoeg, er werden namelijk maar acht punten gepakt.

Komende zondag gaat de ploeg uit Oudkarspel op bezoek bij WSV’30. Die ploeg ging wel op de pijnbank bij DTS. Dankzij doelpunten van Veenstra, Bitter, Wouters en van Lieshout werd een 4-1 overwinning geboekt. WSV’30, gevestigd in Wormer, heeft na dertien wedstrijden vijftien punten behaald wat resulteert in een tiende positie op de ranglijst.

Ervaren oefenmeester
WSV’30 staat onder leiding van Rob Klanker. De coach heeft een mooie staat van dienst. Klanker begon in 2004 bij Kolping Boys waar hij vijf seizoenen de leiding had. In die periode werd hij zowel in de vierde als in de vijfde klasse kampioen. Bij FC den Helder, waar hij drie seizoenen werkzaam was, promoveerde hij in zijn eerste seizoen, maar degradeerde in zijn laatste jaar. Bij zijn derde club de Foresters zwaaide hij na vier seizoenen af. Ook bij de club uit Heiloo promoveerde hij in zijn eerste seizoen, maar degradeerde in zijn laatste seizoen. Dit seizoen is Klanker coach bij WSV’30 waar hij de ploeg moet zien te behoeden voor degradatie. Opvallend genoeg zal deze samenwerking niet lang duren. Klanker zal volgend seizoen de stap maken naar tweedeklasser LSVV.

Komende zondag ontvangt hij met zijn ploeg een andere Langedijkse voetbalclub, DTS. Scheidsrechter is Klein Lenderink. Om 14.00 uur beginnen beiden ploegen aan het duel in speelronde vijftien. Voor DTS is het noodzaak om te winnen, maar gezien de wisselende prestaties valt dit niet te voorspellen.