WORMER - DTS heeft afgelopen zondagmiddag belangrijke punten gepakt op bezoek bij WSV’30. In Wormer boekte de ploeg van Jan Kramer een 1-3 overwinning.

Gezien de ranglijst is het niet meer dan normaal dat de Langedijkers wisten te winnen. Maar gezien de enorme wisselvalligheid waarmee DTS te kampen is het een mooie opsteker voor de ploeg dat deze uitwedstrijd werd gewonnen.

Na ruim twintig minuten kwam Risto van Lieshout tot scoren. De aanvaller die na vijf seizoenen in de hoofdmacht te hebben gespeeld bezig is aan alweer zijn derde seizoen bij DTS scoorde dit seizoen nog niet veel. Deze openingstreffer is dus voor hem persoonlijk ook mooi meegenomen.

Vijf minuten voor rust kwam WSV’30 terug tot 1-1. De ploeg van coach Rob Klanker wist daarmee een gelijke stand te bewerkstelligen vlak voor het rustsignaal.

In de tweede helft vielen in de eerste acht minuten al drie gele kaarten, alvorens er weer gejuicht kon worden aan Langedijkse zijde. In de 66e minuut wist DTS namelijk opnieuw op voorsprong te komen, en deze werd niet meer weggegeven.

Sterker nog, DTS wist enkele minuten voor tijd de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Jordi Bitter, een belangrijke schakel bij DTS, nam met de 1-3 de laatste spanning weg in Wormer.

DTS zag meerdere concurrenten één of meerdere punten verspelen. Beemster, Vitesse’22 en SVW’27 verloren hun duels waardoor de ploeg uit Oudkarspel nog maar vijf punten achter staat op de nummer twee. Als de ploeg nog iets wil bereiken zullen zij de komende wedstrijden vol voor de winst moeten gaan.

Zwaar programma
De komende zes wedstrijden zijn pittige confrontaties voor DTS. De ploeg van Jan Kramer en Dick Vennink speelt tegen zes van de bovenste acht ploegen. Alleen Hercules Zaandam staat niet tussen het rijtje van tegenstanders. Om kans te maken op een mooie eindklassering zal DTS constanter moeten worden en geen onnodig puntverlies lijden. Als DTS een stap wil maken zijn er geen excuses meer, dan moet er gepresteerd worden.