CASTRICUM - Op Hemelvaartsdag vond de eerste editie van de Oer-IJ Expeditie plaats. Maar liefst 2.500 deelnemers wandelden mee in het prachtige Oer-IJ gebied. Een gebied dat nog altijd gedomineerd wordt door een grillige zijtak van de Rijn, die tot het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. Het evenement werd door Le Champion georganiseerd in samenwerking met de partners Stichting Oer-IJ, Gemeente Castricum, Huis van Hilde, Gemeente Uitgeest en PWN. De wandelaars konden bij dit evenement kiezen uit verschillende routes van 9, 15, 20 of 25 km langs vele historische locaties.

Bijzondere belevingen

Naast de mooie natuur werden de wandelaars onderweg verrast met historische taferelen en ontmoetingen met figuren uit de lokale geschiedenis. Daarvoor werden op tien verschillende plekken professionele toneelgroepen ingezet. Bij de verzorgingspost bij het Regthuys in Uitgeest stond een historisch kampement opgebouwd, waar oude ambachten getoond werden. Bij de verzorgingspost bij Kasteel Assumburg werden de wandelaars uitgenodigd voor een high tea met een aantal mooie kasteeldames. Naast het vele entertainment, stonden langs de verschillende routes op twintig plekken ook Oer-IJ gidsen, die de voorbijgangers over de bijzonderheden van het landschap vertelden.

Goede doel Stichting Oer-IJ

Aan de Oer-IJ Expeditie is Stichting Oer-IJ verbonden. De deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage leveren. Le Champion mocht voor het startschot van de 20 km een cheque overhandigen aan Rik Duijn, penningmeester van Stichting Oer-IJ: “Met deze opbrengsten gaat Stichting Oer-IJ verder met het op de kaart zetten van het bijzondere gebied.”

Trots

Eventmanager Nicole Masolijn van Le Champion kijkt terug op een zeer geslaagde editie: “Naast het voortreffelijke weer, zorgden ook het entertainment én de inzet van de Oer-IJ gidsen voor ongelofelijk veel beleving tijdens deze ontdekkingswandeltocht. Wij denken dat de expeditie een mooie impuls heeft geleverd voor de bekendheid van het Oer-IJ gebied. Chapeau voor alle vrijwilligers!”.

Volgend jaar weer!

De 2e editie van de Oer-IJ Expeditie vindt plaats op Hemelvaartsdag 10 mei 2018. Kijk voor meer informatie en foto’s op www.facebook.com/oerijexpeditie en www.oerijexpeditie.nl.