WORMERVEER - Bij de start van de competitie in de 1e klasse hebben Fortuna Wormerveer en Zaanlandia gelijk een klinkende zege geboekt.

Fortuna Wormerveer van trainer Juan Fernandez Coto wist tegen AGB zelfs een zevenklapper te produceren waarbij een glansrol was weggelegd voor Sander van de Poll. Van de Poll opende de score al met twee treffers binnen zeven minuten. Nadat AGB halverwege de eerste helft wat terug deed wist de van Hercules Zaandam overgekomen Emre Bilgin de ruststand op 3-1 te bepalen.

Bilgin scoorde kort na rust opnieuw en na de 4-2 scoorde Van de Poll zijn derde van de middag, was er een eigen doelpunt en bepaalde Milan Klopper de eindstand op 7-2.

Zaanlandia begon ook zeer sterk aan de competitie door op het veld van SV Hoofddorp met maar liefst 0-4 te zegevieren. De ploeg van trainer Ronald Dooijeweerd was negentig minuten oppermachtig en kwam na een half uur op voorsprong door Reino Kok. In het laatste half uur liepen de Zaankanters uit naar een ruime zege na doelpunten van Domenico Savastano, Bruce de Graaf en opnieuw Reino Kok.