AMSTERDAM - Het EK hockey gaat vrijdag 18 augustus van start in het Amsterdamse Bos. Tot en met 29 augustus strijden zowel de mannen als de vrouwen om de Europese titel in het vernieuwde Wagener Stadion.

De mannen verdedigen hun Europese titel. Met de kaartverkoop loopt het storm. Voor veel wedstrijddagen inclusief de finale, zijn tickets al niet meer te krijgen.

Urban City

Maar ook zonder kaarten kunt u van sport genieten in de stad. Bij Urban City op het Olympiaplein kunt u kijken naar en meedoen met onder meer urban hockey, streetbasketbal, powerleague voetbal en straattennis. Gratis en voor het hele gezin van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus van 11.00 - 15.00 uur.

Boekje Amsterdam en Hockey

De allereerste hockeywedstrijd die ooit in Nederland is gehouden was in 1892 in Amsterdam, achter het Rijksmuseum, nu 125 jaar geleden. Ter gelegenheid van dit EK hebben we 20 verhalen gebundeld, waarin de geschiedenis van hockey in Amsterdam wordt verteld: Amsterdam en Hockey, eeuwen in beweging. De bundel is geboren uit een samenwerking van het Stadsarchief en de gemeente Amsterdam. Sporthistoricus Jurryt van de Vooren schreef hem. Wilt u deze mooie bundel ook lezen? Download hem hier.