ZAANDAM - Voor de rest van dit seizoen zal Erwin Huinen weer vast onderdeel uitmaken van de selectie van Zaanstad. Zijn terugkeer geeft coach Sandor Rieuwers meer mogelijkheden op de diagonaalpositie. Rieuwers: “Op dit moment hebben we eigenlijk alleen Daniel Homburg op de diagonaal. Jannes van der Ham hebben we door blessures veel nodig gehad op het midden. Daniel heeft het heel goed gedaan tot nu toe waarbij hij natuurlijk wel moest wennen aan het hogere niveau in de eredivisie. Dus is het heel fijn als coach om een ervaren kracht als Erwin er bij te hebben.”

Erwin Huinen nam afscheid aan het einde van vorig seizoen. Hij werd in juni vader en ging spelen bij het tweede team van Zaanstad in de eerste divisie. Hij bleef dus volop in training en bij thuiswedstrijden speelde hij zo nu en dan mee met het eerste. Huinen: “Ik blijf het spelletje op het hoogste niveau gewoon ontzettend leuk vinden en ben blij dat ik kan helpen om het team sterker te maken. Natuurlijk willen we ons handhaven en dat behoort naar mijn idee ook zeker tot de mogelijkheden”

Zaterdag in de uitwedstrijd tegen SSS maakte Huinen weer als vanouds onderdeel uit van de selectie. De wedstrijd ging voor Zaanstad helaas nipt verloren: 22-20 in de vijfde set.