ZAANDAM - Sporten is voor iedereen en iedereen moet kunnen sporten. Sportbedrijf Zaanstad organiseert op vrijdag 20 augustus de Zaanse Special Experience voor alle kinderen maar met speciale aandacht voor kinderen met een beperking. Een middag met sport-, cultuur en lifestyle activiteiten, demonstraties en een informatiemarkt.

Dansers van Juvat Performing Arts Studios en balkunstenaars van Streetkings starten de experience op spectaculaire wijze. Waarna de wethouders Gerard Slegers en Songül Mutluer samen met Ivonne van Tuijl (directeur Sportbedrijf Zaanstad) de opening van de dag verzorgen. Vanuit onder andere Meedoen Zaanstad worden prijzen verloot onder alle kinderen, die in de zomervakantie hebben deelgenomen aan de Zaanse Zomer Experience. De aanwezige kinderen maken om 13:00 uur meteen al kans op lidmaatschappen en andere mooie prijzen. Iedereen gaat naar huis met een mooie medaille en goodie bag!

Samenwerken voor unieke kinderen
Zaanse sportverenigingen, cultuur en lifestyle organisaties presenteren hun unieke aanbod voor kinderen met een beperking Deelnemende partijen zijn aanbieders van Uniek Sporten in Zaanstad zoals: Manege De Blijde Ruiters, Juvat Performing Arts Studios, hockeyvereniging De Kraaien, korfbalvereniging Koog-Zaandijk, atletiekvereniging AV Zaanland, gymvereniging Lycurgus-Hygiëa, voetbalvereniging FC Zaanstad, tennisvereniging Zaansport en vele anderen. Door deel te nemen aan deze activiteiten, raken de kinderen geïnspireerd en gemotiveerd om ook lid te worden van een vereniging met lessen voor unieke sporters. (S)Cool on Wheels geeft een dynamische workshop voor kinderen waaruit blijkt dat leven met een beperking geen belemmering hoeft te zijn om te sporten.

Los van het sportieve spektakel zijn er culture workshops van theaterschool Thomuz, Fluxus en Feaz. Voor de gezonde shake kun je terecht bij een van de twee shake-fietsen, wie fietst het snelst en maakt een gezonde shake? Alle activiteiten worden omlijst door side-events zoals live muziek en schmink, voor de kinderen en ouders. Ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn meer dan welkom om mee te genieten van de Zaanse Special Experience.

De Zaans Special Experience vindt plaats op sportpark De Kuil (Kuilpad 1, Zaandam), dit sportpark is goed toegankelijk en bereikbaar. Deelnemers en belangstellenden zijn welkom van 13:00 tot 16:00 uur.

Verantwoord sporten
Alle activiteiten die Sportbedrijf Zaanstad organiseert vinden plaats volgens de RIVM richtlijnen en het protocol verantwoord sporten. Vanzelfsprekend is deze sportdag geheel rookvrij.

Deelname aan deze dag is geheel gratis, om een goed beeld te krijgen van het aantal aanwezigen is vooraf aanmelden gewenst dit kan online via de website www.zaanse-experience.nl