WORMERVEER - Op zondag 22 januari heeft Vereniging Schaatstrainingsgroep Zaanstreek een zeer geslaagde Familiedag gehouden op Flevonice. Een grote touringcar bracht de ruim 80 leden, familie en vrienden naar de 3 kilometer lange ijsbaan in de Flevopolder. Daar werden heel wat kilometers weggereden onder geweldige weersomstandigheden. Deze familiedag werd georganiseerd door de activiteitencommissie van de vereniging en gesponsord door De Vrienden van STG-Zaanstreek. Behalve sportieve gezelligheid in clubverband wil de vereniging met dit uitje juist ook andere mensen en met name jeugd laten kennis maken met het schaatsen. Dat is met deze dag goed gelukt.

STG Zaanstreek biedt schaatstrainingen aan voor jong en oud. De thuisbaan is de kunstijsbaan in Haarlem. Daar worden op verschillende trainingsuren en in verschillende niveaus en leeftijdsgroepen getraind, wedstrijdgericht en recreatief. Leden worden uitgedaagd om aan veel wedstrijden mee te doen. Vorige maand heeft de vereniging het vernieuwde Thialf afgehuurd om recordwedstrijden te organiseren voor zijn leden. Er zijn toen maar liefst 73 persoonlijke records gereden en neo-senior Sven-Yvo Stoop wist 2 clubrecords scherper te stellen. In januari heeft STG-Zaanstreek op de jaarlijkse interclubwedstrijd van Ter Aar opnieuw de wisselbeker gewonnen. Veel leden rijden langebaanwedstrijden en spannende marathons, in Haarlem, in het district en zelfs op landelijk niveau. Zo reden afgelopen weekend Roza Blokker en Miranda Dekker het NK Allround in Heerenveen. In het marathoncircuit rijden ook Kevin Floris, Birgit Witte, Kimberley Muusse op hoog niveau.

Nu de vorst doorzet profiteren STG leden van hun schaatstechniek op het natuurijs. STG biedt zeer gevarieerde trainingen gericht op techniek, coördinatie, kracht en conditie. Naast de ijstrainingen zijn er de zaaltrainingen voor de jeugd en de looptrainingen in de duinen. Zodra de ijsbanen sluiten starten andere trainingsvormen zoals het skeeleren in sporthal De Struyck en wielrennen op de baan van DTS in de Kalverhoek. In maart wordt er al gestart om te trainen voor De Ronde van Noord-Holland. Daarnaast zijn er diverse extra activiteiten: clubkampioenschappen en clubfeest, trainingskampen, wielrennen in Zuid-Limburg, zomerfeest, mountainbiken, en gezamenlijke trainingsinitiatieven. Kortom een vereniging die meer doet dan alleen schaatsen, en zomer en winter volop in beweging is.

Interesse in een proefles op het ijs? Neem dan snel contact op met jeugdcoördinator Chris Schuurman: 06-52647006. Lid worden kan voor slechts € 57
per jaar (voor jeugd) en € 73,50 (ouder dan 15 jaar), dit is inclusief alle trainingsvormen! ’s Winters komen de abonnementskosten voor de KNSB
kunstijsbaan er apart bij. Meer info via het secretariaat van deze actieve en professionele vereniging: secretaris@stg-zaanstreek.nl. Zie ook facebook.com/STGZaanstreek of www.stg-zaanstreek.nl.