KOOG AAN DE ZAAN - KFC en Alkmaarsche Boys kwamen zondagmiddag tegen elkaar in actie. Beiden ploegen moesten genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Ondanks dat er geen doelpunten werden gemaakt was het, met name voor de toeschouwers, een fantastisch duel.

Alkmaarsche Boys kreeg na tien minuten de eerste twee kansen. Één op één op de keeper af was een kans die er in had gemogen, maar de bal belande in de handen van de doelman van KFC. Ook de thuisploeg kreeg mogelijkheden.

Coach Mats Blokdijk blikt terug op de eerste helft; “Zeker voor de toeschouwers was het fantastisch, met name de eerste helft was het enerverend. Zowel KFC als Alkmaarsche Boys kregen twee goede kansen” aldus Blokdijk die zag dat KFC besloot zich in te graven.

In het tweede bedrijf kreeg KFC twee kansen, welke door goed verdedigen van de Alkmaarse opponent geen doelpunt opleverde. Alkmaarsche Boys kregen zes mogelijkheden. Deze kansen werden niet afgemaakt, waar Blokdijk een verklaring voor heeft; “KFC heeft een verdedigend duo met ervaring in de Hoofdklasse. Daarnaast was onze eindpas naar de spits onzuiver” aldus de oefenmeester.

Net zoals deze wedstrijd hield de Alkmaarse verdediging al drie keer de nul. “We moeten alleen kansen afmaken” aldus Mats Blokdijk.

Na het gelijkspel vindt de coach het te ver gaan om te spreken van een baal momentje. “De jongens hebben zich tekort gedaan. Uitstekende defensie, we werken hard. Alleen de eindpass moet zuiverder, dan kunnen we meer kansen creëren” aldus de man die sinds de winterstop de leiding heeft over Alkmaarsche Boys. Wel had de coach gehoopt in de wedstrijd tegen KFC een stap te kunnen maken richting de top drie.

“De doelstelling is eindigden bij de eerste drie en nacompetitie spelen” aldus Mats Blokdijk die van mening is dat zij de eerste stap hebben gezet.

Na vijftien wedstrijden staat Alkmaarsche Boys op de vijfde positie. Met drie punten achterstand op de nummer drie Zilvermeeuwen liggen er nog voldoende mogelijkheden.

Komende zondag speelt Alkmaarsche Boys in eigen huis tegen koploper FC Uitgeest. Een pittig affiche waar de Alkmaarders hard aan de bak mogen. De week erna speelt de ploeg op bezoek bij hekkensluiter ZAP. Die wedstrijd mag niets anders dan drie punten opleveren.