VOLENDAM - Op een winderige vrijdagavond heeft FC Volendam weer eens drie punten mogen bijschrijven al moest men daar tweemaal een achterstand ongedaan maken. Na drie nederlagen en een gelijkspel uit de laatste vier wedstrijden was de zege een welkome opsteker voor de ploeg van trainer Wim Jonk.

Het duel was een speciaal affiche voor FC Volendam-spits Jelle Duin die het seizoen nog begon bij Jong AZ, en nu op huurbasis in het vissersdorp speelt. De Heemsteedse aanvaller schoot na een half uur met een fraaie treffer zijn ploeg op gelijke hoogte nadat Jong AZ acht minuten eerder op voorsprong was gekomen door Ferdy Druijf. Het was een wonder dat Jong AZ na die gelijkmaker op de been bleef, want nadat Antonucci al in de eerste minuut het aluminium had getest gebeurde dat vervolgens nog tweemaal en ook keeper Rody de Boer moest enkele malen handelend optreden.

Terwijl FC Volendam de kansen niet verzilverde deed Zakaria Aboukhlal dat aan de andere kant wel, en de voormalige PSV-aanvaller had zelfs de 1-3 op zijn schoen. Pakweg een kwartier voor tijd sloeg de thuisploeg in kort tijdsbestek tweemaal toe. Jari Vlak scoorde op aangeven van Martijn Kaars de gelijkmaker en kort hierop was het Gijs Smal die de winnende tegen de touwen schoot.

FC Volendam - Jong AZ 3-2 (1-1)
23. Druijf 0-1