VOLENDAM - FC Volendam heeft zich op de laatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie verzekerd van de zesde plaats door een 2-1 overwinning op Jong AZ. De Jonk-equipe kan zich daarom richten op de play-offs die komend weekend van start gaan. Voor de AZ-beloften van trainer Michel Vonk eindigt het seizoen op een zeventiende plaats.

Met het oog op de play-offs spaarde trainer Wim Jonk een aantal spelers waardoor keeper Barry Lauwers voor het eerst onder de Volendamse lat stond. Met de jonge AZ-talenten tegenover zich ontspon zich een leuk duel met kansen over en weer. De eerste was voor de gasten toen Barasi het aluminium raakte. Aan de ander kant hield de jonge Zeefuik de AZ-defensie veelvuldig bezig. Vlak voor de rust kopt hij uit een hoekschop net naast waardoor men met 0-0 gaat rusten.

Ook na rust is de eerste kans voor Barasi, maar nu mikt de AZ-aanvaller naast. Na een uur spelen wordt de ban gebroken aan de andere kant. Zakaria El Azzouzi, met 25 jaar de oudste speler op het veld, weet keeper Westerveld met een schot te verschalken. De gelijkmaker valt een klein kwartier later als Sedlacek profiteert van goed voorbereidend werk van Poku. Toch gaat de winst naar de thuisploeg als Jim Beers zijn eerste treffer voor de Volendammers maakt met een ferme kopbal. Bijna loopt de score nog hoger op, maar invaller Antonucci treft de paal.