ZAANDAM - FC Zaandam gaat komend seizoen van start met alleen een zaterdagselectie. Een van de voornemens van de fusie tussen Hellas Sport en Zilvermeeuwen was om komend seizoen zowel met een zaterdag- als zondagselectie af te trappen.Na een uitgebreide evaluatie door de fusiecommissie is men echter tot de conclusie gekomen om een streep door de zondagselectie te zetten.

Na het bestuursbesluit van afgelopen dinsdag betekent dit dat de plaats van Zilvermeeuwen, dat uitkomt in de 2e klasse A, vrij komt. Uit de bijeenkomst kwam naar voren dat het een onevenredige en onverantwoorde investering zou worden om te komen tot een nieuwe zondagselectie. Hierbij is besloten dat de gelden die hiervoor vrij komen beter gebruikt kunnen worden voor een degelijke jeugdopleiding.

Het eerste elftal zal dus de plaats in gaan nemen van het huidige Hellas Sport dat op dit moment uitkomt in de 3e klasse A zaterdag, en nog altijd promotiekansen heeft. Voor wat betreft de niet-selectieteams is besloten dat deze wel gewoon op zondag kunnen blijven voetballen.