WORMERVEER - Na vier jaar komt er einde aan de samenwerking tussen hoofdklasser Fortuna Wormerveer en trainer Martin de Groot, zo heeft de club hedenavond aan de selectie laten weten, en naar buiten gebracht op de eigen website. De Groot kwam in 2015 als opvolger van Marcel Blank en werd vervolgens kampioen in de 1e klasse. Op dit moment bezet Fortuna Wormerveer de voorlaatste plaats in de Hoofdklasse A.

Op de website van Fortuna Wormerveer laat het bestuur weten.

Vanavond is de selectie van SV Fortuna Wormerveer geïnformeerd over het feit dat de samenwerking met hoofdtrainer Martin de Groot zal eindigen aan het einde van dit seizoen. VZ-leden Gerard Klitsie en Marcel Pafort hebben de boodschap gebracht ten overstaan van nagenoeg de complete selectie.

Als ‘kind van de club’ startte Martin de Groot op 1 juli 2015 aan een stevige klus bij Fortuna Wormerveer. Na de successen onder zijn voorganger Marcel Blank werd de route door de gedreven inzet van Martin prima vervolgd met een kampioenschap in de 1e klasse en bijbehorende promotie naar de Hoofdklasse.

Voorafgaand aan het recent gehouden trainingskamp in het Spaanse Valencia heeft er een evaluatiegesprek plaatsgehad tussen De Groot en het Fortuna-bestuur. Daar is uiteindelijk na lang wikken en wegen een besluit uit gekomen.

Jefke Plasmeijer, voorzitter afdeling voetbalzaken en als zodanig hoofdbestuurslid, vertelt dat er na vier seizoenen samenwerking een einde zal komen aan de samenwerking. Dat kende weliswaar een vooraf gewenste duur tot het einde van seizoen 2019/2020, maar de afspraak was dat het van twee kanten altijd eerder beëindigd kon worden.

‘Als bestuur, als club vinden wij het tijd om een andere koers in te slaan en te gaan bevaren. Dat heeft niets van doen met de prestaties tot nu toe en de plaats op de ranglijst. Wij zijn van mening dat het beter is voor Fortuna Wormerveer om na dit seizoen met een nieuwe trainer verder te gaan. Een andere persoonlijkheid die er voor moet gaan zorgen dat we als club weer nieuwe stappen kunnen blijven zetten. We zijn Martin enorm dankbaar voor alles wat hij voor ons gedaan én betekend heeft, met als hoogtepunt het behaalde kampioenschap van vorig seizoen. We hopen dat Martin samen met zijn selectie het huidige seizoen waardig en met een goed resultaat zal afsluiten en dat hij als clubman nog vele jaren bij ons over de vloer zal komen.'