SASSENHEIM/VEENENDAAL - In de eerste kwalificatieronde van het landelijke KNVB-Bekertoernooi hebben zowel Fortuna Wormerveer als OFC de volgende ronde bereikt.

Fortuna Wormerveer boekte een zeer knappe zege bij Ter Leede. Danyl Plasmeijer bracht de ploeg al na zes minuten op voorsprong, maar een paar minuten later was het alweer gelijk via een doelpunt van Van Otterloo. Op slag van rust kreeg Fortuna Wormerveer een strafschop te nemen waarbij een Ter Leede-speler zijn tweede gele kaart zag. Snelders bleef koelbloedig vanaf elf meter waarna Fortuna na in het laatste kwartier uitliep door doelpunten van invaller Van de Poll en nogmaals Plasmeijer: 1-4.

Bij OFC was Tim Freriks de gevierde man. Op bezoek bij DOVO in Veendendaal kwam men na een half uur achterstand maar na een benutte penalty van Freriks scoorde de aanvaller binnen een paar minuten een loepzuivere hattrick. De thuisploeg deed nog even iets terug, maar ver in blessuretijd weet Edip Biberoglu de eindstand op 2-4 te bepalen.