HOORN – Vier minuten voor tijd leek Fortuna Wormerveer alsnog de volle buit te pakken. De ploeg kwam op 0-1. Hollandia maakte drie minuten later alsnog gelijk, 1-1.

Het was een schot van Thomas de Jong die zorgde voor de gelijkmaker. De rechtsback kwam mee naar voren en schoot de bal fraai in de linker bovenhoek. Het leverde Hollandia alsnog een punt op. Dat terwijl Fortuna Wormerveer even daardoor met een raak afstandsschot op voorsprong was gekomen. Het zorgde logischerwijs voor teleurstelling bij de ploeg uit Wormerveer.

De slotfase was het meest enerverende van het duel tussen Hollandia en Fortuna Wormerveer, dat niet bepaald een hoogstaand duel was. Met name voor rust hadden beide teams moeite om het vijandige doel onder vuur te nemen. De keren dat dit wel het geval was wist Nick van Santen zijn doel schoon te houden, onder meer in een één tegen één situatie met Fortuna aanvaller Danyl Plasmeijer. Halverwege de eerste helft leek Hollandia meer grip te krijgen op de gasten, maar grote kansen bleven uit.

Moeilijk
Ook na de onderbreking had Fortuna Wormerveer weer het betere van het spel. Vooral vleugelspelers Margel Muzo en Danyl Plasmeijer waren met hun snelheid gevaarlijke wapens. Met voorzetten maakten zij het de Hoornse ploeg aardig lastig, maar Hollandia verdedigde met man en macht om een tegentreffer te voorkomen.

Net zoals voor rust slaagde de gastheer er in de tweede helft in om zich onder de druk uit te voetballen. Thomas de Jong maakte de 1-0, maar deze treffer werd afgefloten wegens buitenspel. Vlak erna eindigde een schot van Kevin Giele aan de verkeerde kant van de paal.

In het resterende kwartier, waarin het wat feller werd, bleven beide teams jagen op een overwinning. Fortuna Wormerveer leek er met de punten vandoor te gaan. Thomas De Jong besliste anders. Het resulteerde in teleurstelling bij de bezoekers.

Hollandia – Fortuna Wormerveer 1-1 (0-0)
86. 0-1 Ferry Heijnis
89. 1-1 Thomas de Jong

Hollandia: Van Santen. De Jong, Mulder, De Wit, Kuin. Groot, Deen, Muller van Moppes. Zwagerman, Giele, Simons (Bartele/36)

Fortuna Wormerveer: List. Wijdenbosch, Hoogstra, Supusepa, Huwaë. Andelic, M. Klopper, Snelders (Y. Klopper/71). Muzo (Purvis/71), Heijnis (De Groot/88), Plasmeijer.