ASSENDELFT - Ondanks het feit dat Fortuna Wormerveer bijna de gehel wedstrijd met tien man diende te spelen heeft de derby tegen Assendelft toch drie punten opgeleverd. Arsenio Dihalu zag al in de derde minuut een rode kaart, maar desondanks zegevierden de gasten met 1-2.

Het was een zware sanctie voor Dihalu die Assendelt-spits Tim Zwemmer vloerde. Volgens de scheidsrechter ging het om een doorgebroken speler. Dihalu wilde zelf doen geloven dat het vergrijp niet al te zwaar was. He dan ook, de druiven leken voor de Wormerveerders nog zuurder te worden toen zwemmer na ruim tien minuten de thuisploeg ook nog eens op voorsprong schoot.

Fortuna Wormerveer toonde echter karakter was gelijkwaardig en na de rust zelfs de betere ploeg. De gelijkmaker van Jordi Wigman, tien minuten na rust, was dan ook terecht. Weer tien minuten later profiteerde Wigman van geklungel in de assendelftse defensie en schoot hij ook de 1-2 achter keeper Van Hoolwerf. De gasten bleven hierna compact en geconcentreerd spelen en trokken zo de zege over de streep.

Fortuna Wormerveer blijft door de zege op twee punten achterstand van koploper AFC '34. Assendelft blijft middenmoter met een zevende plaats in de stand.