OOSTZAAN - Dankzij twee doelpunten van Tim Freriks wist OFC zondag met nipt verschil te winnen van UNA. De aanvaller die vorige week bij EVV ook al drie keer het net vond bevestigde maar weer eens zijn vorm voor de ploeg van trainer Barry Tjeertes.

Een vorm die OFC zelf nog niet heeft gevonden, maar desondanks sprokkelen de Oostzaners wel de puntjes bij elkaar en staat men vooralsng op een tweede plaats op vier punten achterstand van koploper OSS '20. Freriks opende de score na een ruim half uur na een voorzet van Aslan en tien minuten na rust rondde hij goed voorbereidend werk van El Amrani af. Op dat moment was OFC aanvoerder Mike Brantjes reeds kwijt die moest uitvallen met een enkelblessure. Het laaggeklasseerde UNA deed via Senders nog wel wat terug, maar de zege van OFC kwam niet meer in gevaar.: 2-1.