ALKMAAR - AZ heeft de kans om te overwinteren in de Europa League nog in eigen hand na een 1-1 gelijkspel tegen Napoli. De ploeg van Arne Slot moet om zeker te zijn volgende week dan wel winnen van Rijeka. Bij een gelijkspel is men afhankelijk van de uitslag bij het duel tussen Napoli en Real Sociedad. AZ had het zich zelf makkelijker kunnen maken als Teun Koopmeiners niet na de 1-1 een strafschop had gemist.

AZ kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand toen Dries Mertens het eindpunt was van een knappe Napolitaanse aanval. Na twintig minuten krijgt AZ de eerste kans via Zakaria Aboukhlal, doch weet keeper Ospina te keren.

Kort na de rust weet Bruno Martins Indi gelijk te maken op aangeven van Koopmeiners die zelf vijf minuten later, na een overtreding op Aboukhlal, een strafschop gekeerd zag worden door Ospina. In de slotfase komt AZ nog driemaal goed weg bij twee kansen voor Petagna en mag het doelman Bizot danken die tijdig zijn doel uit komt om een winnende Italiaanse goal te voorkomen.

Omdat Real Sociedad met 2-2 gelijk speelde tegen het al uitgeschakelde Rijeka houdt AZ de kansen in eigen hand. Napoli leidt de poule met tien punten gevolgd door Real Sociedad en AZ. Aangezien de Spanjaarden en Italianen elkaar volgende week treffen is winst van AZ in Rijeka voldoende om ook na de winter nog actief te zijn in Europa.

AZ - Napoli 1-1 (0-1)
6. Mertens 0-1
53. Martins Indi 1-1