ZAANSTAD - Burpees, opdrukken, sit ups. Wethouder Addy Verschuren werkte zich vandaag in het zweet tijdens de eerste gratis sportclinic in Zaans Hout, de nieuwe woonwijk ten westen van het station. Samen met bewoners uit de wijk probeerde hij de nieuwste fitnessvormen uit in de tijdelijke sportopstelling aan de Aubade.

Wethouder Verschuren: “Zaans Hout is volop in ontwikkeling. Bij woningen horen goede voorzieningen voor bewoners. Deze nieuwe fitnessopstelling is een experiment of sport aansluit bij de behoefte in de woonwijk.”

De fitnessopstelling blijft staan tot en met maandag 23 oktober. Het veld is voor iedereen toegankelijk om te sporten. Ook organiseert Zaanstad drie gratis lessen onder begeleiding van een professionele trainer. Deze lessen zijn op:

  • Zaterdag 14 oktober 10.00 uur – 11.00 uur
  • Woensdag 18 oktober 19.00 uur – 20.00 uur
  • Zaterdag 21 oktober 10.00 uur – 11.00 uur

Sportievelingen kunnen zich aanmelden via info@zaanshout.nu. De lessen zijn geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar en voor elke fitheidsniveau. KOMPAN en JOGG Zaanstad maken dit initiatief mogelijk. Deze organisaties zetten zich in om gratis sporten in de buitenlucht te stimuleren.