SITTARD - Ajax heeft zondagmiddag met de nodige moeite de koppositie in de Eredivisie verdedigd. Op bezoek bij Fortuna Sittard wisten de Amsterdammers nipt met 1-2 te zegevieren dankzij een winnende treffer van miljoenenaankoop Sebastien Haller.

Dat de zware maand januari zijn tol begint te eisen was zichtbaar aan het spel van Ajax al was de zege voor de ploeg van Erik ten Hag uiteindelijk wel terecht. Deze kwamen wel met wat geluk op voorsprong toen Sebastian Polter na een corner zijn eigen doelman verschalkte. Dit gebeurde vlak nadat Lisandro Semedo een open kans voor de thuisploeg naast had gemikt. Ajax kreeg nog voor de rust voldoende kansen om de score uit te bouwen, maar had het vizier niet op scherp en ging met 0-1 aan de thee.

Direct na de pauze kreeg Ajax de rekening gepresenteerd voor het missen van die kansen toen Mickaël Tirpan keeper Onana verschalkte. Ajax schakelde nogmaals een tandje bij en kreeg halverwege de tweede helft waar het recht op had toen Haller een voorzet van Tagliafico wist binnen te glijden. Het hardwerkende Fortuna was vervolgens niet meer bij machte om dat voor een tweede keer recht te trekken en zag in de blessuretijd ook nog dat Polter na een harde charge met rood er af moest.