ZAANDAM - Harry Volkers zal volgend seizoen de nieuwe trainer zijn van RCZ. De Racers zullen aan het eind van dit seizoen afscheid nemen van hun huidige trainer Frank Schuitemaker.

De afgelopen weken hebben RCZ en Harry diverse goede gesprekken gevoerd met als uiteindelijk resultaat dat hij het komende seizoen als hoofdtrainer gaat fungeren van de Racers. Daarnaast zal Harry ook de technische coördinatie op zich nemen van de bovenbouw van de steeds groter wordende jeugdafdeling van de Racers. Een soortgelijke functie heeft hij de afgelopen 5 jaar ook bij Zaanlandia uitgevoerd, waar hij naast het trainen van het 2e elftal en de JO19 ook de technische coördinatie van de jeugd vanaf 13 jaar op zich nam.

RCZ is blij met Harry tot een overeenkomst te zijn gekomen en hoopt de komende jaren vanuit haar eigen jeugd de nodige talenten te kunnen doorschuiven. Een hoofdtrainer met aandacht naar de jeugd was voor ons een bewuste keuze om richting de toekomst te kunnen werken en Harry is hier eigenlijk dus een logische keuze in, gezien zijn huidige functie bij Zaanlandia, aldus RCZ voorzitter André Punt.

Ook Harry zelf ziet het als een enorme uitdaging, temeer daar hij altijd te kennen heeft gegeven wel weer een 1e elftal onder zijn hoede te willen hebben en graag met jonge talenten werkt. Voor zijn tijd bij Zaanlandia is hij 10 jaar werkzaam geweest in het Haarlemse bij onder meer DIO, THB en DSK. Bovendien is RCZ een prima vereniging waar het goed toeven is en met een groeiende jeugdafdeling aan de toekomst wordt gewerkt. Een goede sfeer kan de prestaties alleen maar bevorderen, zegt Harry. In het spoor van Harry komt George Magielsen als zijn assistent mee en zal hem en de huidige trainer van het 2e elftal, Michael Willemsen, bij de trainingen assisteren en tevens de keeperstraining gaan verzorgen.