ZAANDAM - Hellas Sport en OFC zijn nog altijd in een heftige strijd verwikkeld om de koppositie in de 3e klasse A. Nadat beide teams vorige week onderuit gingen pakten ze deze zaterdag de volle winst. Een week eerder had HCSC de kop overgenomen door van Hellas Sport te winnen. De Helderse ploeg ging nu met 4-2 onderuit bij OFC. Hellas Sport profiteerde door zelf met 3-1 te winnen van ZCFC.

Trainer/coach van Miel Mans van Hellas Sport moest door tal van afwezigen flink puzzelen in zijn selectie, maar zag dat zijn ploeg een duidelijk veldoverwicht had tegen het laaggeklasseerde ZCFC. Na het missen van een handvol kansen was het vlak voor rust spits Kiefer Smis die de thuisploeg op voorsprong schoot: 1-0. Kort na de rust kwamen de gasten via Jens Winkel op gelijke hoogte, maar dit was van korte duur. Nauwelijks vijf minuten later kon Merk van Veen namelijk de 2-1 inkoppen na een assist van Mounir Raji. Dezelfde Raji bepaalde vervolgens in de slotminuut de eindstand op 3-1 en werd de overwinning gevierd waarna er afscheid werd genomen van middenvelder Emre Tezer die naar Turkije verhuist. Door het resultaat staan Hellas Sport en OFC nu gelijk in punten al heeft de ploeg van Mans daar een wedstrijd minder voor nodig gehad.