WARMENHUIZEN – Spelers van Hercules Zaandam lieten zich vallen op het veld. Ondanks 93 minuten te hebben gestreden moest de ploeg buigen voor VIOS W, 3-1.

Terwijl de spelers van Hercules Zaandam verslagen achterbleef heerste er bij VIOS W een jubelstemming. De opponent uit Warmenhuizen bereikte immers de tweede ronde terwijl de Zaanse ploeg is uitgeschakeld en ook na de zomer in de derde klasse zal spelen.

Dichtbij
Het treffen met VIOS W werd er één waarin Hercules Zaandam er alles aan moest doen. De zomerse weersomstandigheden maakten het er voor beide teams niet makkelijker op. Toch waren het de bezoekers die voor rust het meest gevaarlijk werden. Met name Emre Bilgin bleek een ware plaaggeest voor de tegenstander, die in de reguliere competitie op de tweede plaats waren geëindigd. Mede dankzij de sterk keepende Marnix Laan van VIOS, die meerdere doelpogingen wist te pareren, bleven doelpunten echter uit. Naast Bilgin waren ook aanvallers Niels Pos en Selcuk Yilmaz dichtbij.

Drinkpauze
Door de warme temperaturen werd er zowel voor als na rust een drinkpauze ingelast. Het leek VIOS W goed te doen. Het kreeg immers meer grip op Hercules Zaandam, dat op slag van rust een domper te verwerken kreeg. Met een schot in de bovenhoek zorgde Nick Schipper voor vreugde bij de thuisploeg.

Waar het spel voor rust over en weer ging had VIOS W in het tweede bedrijf de regie. Nadat hij eerst zelf een kans over had geschoten stond Igor Popovic twintig minuten na rust aan de basis van de 2-0. Zijn breedtepass werd door Bob Tesselaar binnen geschoten. Omdat de definitieve nekslag uitbleef mocht Hercules Zaandam blijven hopen. Zeker toen Emre Bilgin een makkelijk gegeven strafschop wist te verzilveren. VIOS W liet zich echter niet van de wijs brengen. Invaller Sem Dekker dompelde Hercules Zaandam na 91 minuten in rouw door de keeper te omspelen en vervolgens hoog binnen te schieten.

VIOS W – Hercules Zaandam 3-1 (1-0)
45+3. Nick Schipper 1-0
66. Bob Tesselaar 2-0
90. Emre Bilgin 2-1 (penalty)
90+2. Sem Dekker 3-1

VIOS W: Laan. De Vries, Botman, Van Duin, Schilder. Swen Dekker (Bruin/64), Blankendaal, Tesselaar, Popovic (Mike Schipper/83). Nick Schipper (Sem Dekker/76), Ooijevaar.

Hercules Zaandam: Bruijnesteijn. Baartscheer (Banel/69), Van Oostenbrugge, Duijf, Ranzijn. Bilgin, Van Wijnen, Pos (Lensen/69), Van der Vliet, Goudriaan. Yilmaz (Van Raam/69).