AMSTERDAM - Inschrijven voor één van de grootste fietsevenementen van Le Champion, de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic, is weer mogelijk. De sportorganisatie heeft er vertrouwen in dat wielerliefhebbers op zondag 19 september 2021 op een veilige manier in actie kunnen komen. Alle afstanden starten vanaf het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Na een unieke passage door de IJtunnel passeren de deelnemers prachtige Noord-Hollandse plaatsen met 'dam' in de naam.


De Dam in hartje Amsterdam staat op zondag 19 september de hele dag in het teken van fietsen. Het Koninklijk Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument vormen het decor voor deze unieke start- en finishlocatie. Vlak na de start volgt het tweede hoogtepunt, de unieke passage door de IJtunnel. Hierna volgt een parcours, afhankelijk van de gekozen afstand, langs onder andere Zaandam, Ilpendam, Volendam, Monnickendam en Schardam. Onderweg kunnen alle deelnemers rekenen op uitgebreide verzorging bij de verzorgingsposten. De toertocht is met afstanden over 40, 60, 85, 105 en 150 km geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems en elektrische fietsen.

Inschrijven

Inschrijven voor de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic is mogelijk op www.saxobankdamtotdamfietsclassic.nl. Mocht de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic in 2021 niet door kunnen gaan, dan blijft het startbewijs geldig voor de editie van 2022.

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met 83.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook op zaterdag de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht en de Damloop by night en op zondag de Dam tot Damloop. Inschrijven voor de Damloop by night en de Dam tot Damloop is mogelijk via www.damloop.nl. Inschrijven voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is mogelijk via www.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl.