ZAANDAM - In de zomervakantie kunnen kinderen tussen de 6 en 17 jaar kennis maken met sport, cultuur & lifestyle lessen bij de Zaanse Zomer Experience. Voor het derde jaar op rij organiseert Sportbedrijf Zaanstad, zes weken lang afwisselende activiteiten.

Bij de Zaanse Experience werken sportclubs en cultuur- en lifestyle aanbieders samen, om kinderen nieuwe vaardigheden te leren en talenten te laten ontwikkelen, maar vooral samen plezier te hebben! Per dag krijgen kinderen de kans om kennis te maken met 5 tot 7 activiteiten, doordat ze meedoen met verschillende vormen van sport, cultuur en lifestyle. Op het programma staan onder andere een aantal nieuwe activiteiten zoals free runnen, figuurzagen en muziekproductie.

Als kinderen eenmaal geproefd hebben van een sport- of cultuuractiviteit worden zij sneller lid van een club of vereniging. Met de lifestyle lessen leren de deelnemers ontspannen (met behulp van yoga), gezond eten en drinken en nog veel meer. Iedere dag is er een ander programma en kinderen kunnen zo vaak mee doen als zij zelf willen. Hoe vaker zij mee doen, hoe meer vaardigheden er worden aangeleerd. Deze zomervakantie zijn er twee verschillende programma’s: voor de eerste drie weken (18 juli t/m 5 augustus) en voor de laatste drie weken (8 t/m 26 augustus).

Belevenissen in heel Zaanstad
Doordat het programma iedere dag anders is, is er iedere dag weer veel te leren en te ontdekken. Zo maken de kinderen nieuwe vrienden en genieten zij van alle belevenissen. De Zaanse Zomer Experience is te bezoeken bij sporthal Zaanstad-Zuid, Topsportcentrum De Koog, AV Zaanland, Rosariumpark (Krommenie), Skatepark A8, Schoolplein Saenstroom (Wormerveer) en Skatepark Darwinpark. Er is altijd een experience in de buurt, aanmelden voor de Zaanse Zomer Experience is niet nodig.

Mini + Special experiences
De Zaanse Mini Experience en de Special Experience zijn inmiddels een begrip. Op 21 juli, 4 en 18 augustus staan de peuters en kleuters centraal bij de Mini Experience. De allerkleinste Zaankanters maken hier kennis met peutergym, balspellen en andere leuke activiteiten.

Zaanse Special Experience
Voor kinderen die lastig aansluiting vinden bij de reguliere Zaanse Experience of sportactiviteiten, wordt op vrijdag 26 augustus de Special Experience georganiseerd. Een dag met activiteiten verzorgd door aanbieders die bekend staan om het sport- of cultuuraanbod voor deelnemers met een beperking. Denk hierbij aan korfbal, hockey, schminken, koken en freestyle voetbal. Voor de Special Experience zijn ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd zodat de kinderen samen genieten en leren.

Voor de Mini Experience en de Special Experience is het nodig dat de deelnemers zich vooraf aanmelden zodat de activiteiten afgestemd kunnen worden op de aanwezige kinderen.

Nog meer sport, spel en bewegen in de zomervakantie
Naast de genoemde experiences van Sportbedrijf Zaanstad is er ook een gevarieerd sportbuurtwerkprogramma. Lekker sporten en bewegen op openbare sportveldjes in de verschillende woonwijken. Ook de kinderen die deze zomervakantie deelnemen aan de Zaanse Zomerschool krijgen sportlessen en spelactiviteiten van de sportieve instructeurs van Sportbedrijf Zaanstad. Geen enkel kind in Zaanstad hoeft deze zomer stil te zitten iedereen kan sporten, spelen en bewegen met de activiteiten van Sportbedrijf Zaanstad.

Meer weten over de Zaanse Zomer Experience of aanmelden voor de mini of special? Kijk op www.zaanse-experience.nl